...
Vegansk Lasagne med svamp och spenat recept

Vegansk Lasagne med svamp och spenat

En mättande och smakrik lasagne med svamp och spenat som är helt vegansk.
Portioner 5
Kalorier 697 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt35 minuter
5

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 2 paket färsk spenat
  • 500 g svamp exempelvis champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl havregrädde
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 dl parmesan vegansk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/4 tsk muskotnöt
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Sätt på ugnen till 175 grader C.
  • Skiva svampen och vitlöken och stek dem i lite olivolja tills de är mjuka. Tillsätt spenaten och stek tills det har mjuknat.
  • I en annan kastrull, värm grädden och sojamjölken tillsammans med parmesan, salt, svartpeppar och muskotnöt. Rör om tills såsen är jämn.
  • Börja lägga lasagneplattorna i en ugnssäker form, börja med en liten klick av såsen, sedan svamp- och spenatfyllning, fortsätt tills allt är färdiglagt och avsluta med sås på toppen.
  • Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen är genomvarm och gratinerad.

Recept anteckningar

  • Du kan använda torra lasagneplattor om du inte hittar färska.
  • Du kan använda annan grönsaker eller svampar i stället för spenat och champinjoner
Måltid Middag

recept näringsinnehåll

Vegansk Lasagne med svamp och spenat Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
697
% Daily Value*
Fat
 
11
g
17
%
Mättat fett
 
4
g
25
%
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
3
g
Kolesterol
 
116
mg
39
%
Natrium
 
1551
mg
67
%
Kalium
 
995
mg
28
%
Kolhydrater
 
124
g
41
%
Fiber
 
6
g
25
%
Socker
 
45
g
50
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
11246
IU
225
%
Vitamin C
 
35
mg
42
%
Kalcium
 
580
mg
58
%
Järn
 
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Lasagne, spenat, Svamp, vegansk

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *