Vegansk Lasagne med svamp och spenat
En mättande och smakrik lasagne med svamp och spenat som är helt vegansk.
Portioner 5
Kalorier 697 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
5
Ingredienser
- 12 lasagneplattor
- 2 paket färsk spenat
- 500 g svamp exempelvis champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl havregrädde
- 2 dl sojamjölk
- 1 dl parmesan vegansk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/4 tsk muskotnöt
- Olivolja till stekning
Instruktioner
- Sätt på ugnen till 175 grader C.
- Skiva svampen och vitlöken och stek dem i lite olivolja tills de är mjuka. Tillsätt spenaten och stek tills det har mjuknat.
- I en annan kastrull, värm grädden och sojamjölken tillsammans med parmesan, salt, svartpeppar och muskotnöt. Rör om tills såsen är jämn.
- Börja lägga lasagneplattorna i en ugnssäker form, börja med en liten klick av såsen, sedan svamp- och spenatfyllning, fortsätt tills allt är färdiglagt och avsluta med sås på toppen.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen är genomvarm och gratinerad.
Recept anteckningar
- Du kan använda torra lasagneplattor om du inte hittar färska.
- Du kan använda annan grönsaker eller svampar i stället för spenat och champinjoner
recept näringsinnehåll
Vegansk Lasagne med svamp och spenat Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
697
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Mättat fett
4
g
25
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
116
mg
39
%
Natrium
1551
mg
67
%
Kalium
995
mg
28
%
Kolhydrater
124
g
41
%
Fiber
6
g
25
%
Socker
45
g
50
%
Protein
27
g
54
%
Vitamin A
11246
IU
225
%
Vitamin C
35
mg
42
%
Kalcium
580
mg
58
%
Järn
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Lasagne, spenat, Svamp, vegansk