...
Vegansk pepparkaksbanankaka recept

Vegansk pepparkaksbanankaka

Letar du efter det ultimata sättet att använda dina mogna bananer under julfirandet? Prova vår banankaka med en twist av pepparkakskryddor. Inte nog med att den är fylld med festliga smaker, men detta recept är även en vegansk version som garanterat levererar en saftig och smakrik upplevelse. Perfekt för alla som söker ett veganskt julbak!
Portioner 12 bitar
Kalorier 199 kcal
förb45 minuter
Till.tid45 minuter
Totalt1 timme 30 minuter
12 bitar

Ingredienser

  • 4 st bananer mogna (gärna bruna) + ev 1 till garnering
  • 1 pkt kikärtor kokta inkl. spad
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • Kokos eller mjöl till formen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Börja med att mixa 4 st bananer, 1 pkt kikärtor (spara spadet till senare) och 0.5 dl rapsolja till en helt slät sås.
  • Blanda 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 2 tsk bakpulver, samt 1 nypa salt och 3 tsk pepparkakskrydda i en separat bunke för att sedan blanda med banansmeten.
  • Vispa kikärtsspadet fluffigt separat. Vänd försiktigt i kikärtsfluffet i banansmeten.
  • Häll över smeten i en smord Kokos eller mjöl till formen avlång brödform. Vill du dekorera med en banan så skär du den i två delar och lägger mittendelen uppåt.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter. Se till att kakan är någorlunda fast innan du tar ut den ur ugnen, den stelnar ytterligare något när den svalnat.
  • Förvara i kylen.

Recept anteckningar

Vill du göra med ägg istället för kikärtor? Ersätt kikärtorna och spadet med 3 ägg som du blandar i.
Måltid Fika
Kök svenskt
Typ av rätt Kaka

recept näringsinnehåll

Vegansk pepparkaksbanankaka Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
199
% Daily Value*
Fat
 
6
g
9
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Fleromättat fett
 
4
g
Enkelomättat fett
 
1
g
Kolesterol
 
0.1
mg
0
%
Natrium
 
192
mg
8
%
Kalium
 
173
mg
5
%
Kolhydrater
 
30
g
10
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
14
IU
0
%
Vitamin B1
 
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
 
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.01
µg
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Vitamin D
 
0.003
µg
0
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
2
µg
2
%
Kalcium
 
35
mg
4
%
Copper
 
0.2
mg
10
%
Folate
 
101
µg
25
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
36
mg
9
%
Phosphorus
 
121
mg
12
%
Selenium
 
10
µg
14
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord banan, kaka, pepparkakskrydda

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *