...
Vegansk Quinoa- och svamprisotto recept

Vegansk Quinoa- och svamprisotto

En hälsosam och mättande vegansk version av den klassiska risotton med quinoa och svamp som huvudingredienser.
Portioner 4
Kalorier 558 kcal
förb10 minuter
Till.tid30 minuter
Totalt40 minuter
4

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ dl svampbuljong
  • 1 gul lök hackad
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • 500 g svamp exempelvis champinjoner, skivade
  • 2 msk olivolja
  • ¾ dl rött vin
  • 1 ½ dl havregrädde
  • ¼ dl parmesan vegansk
  • ¼ tsk muskotnöt
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Koka quinoa i vatten och svampbuljong i en kastrull med locket på medan det kokar. Låt det sjuda i ca 20 minuter eller tills quinoa är mjuk.
  • Stek lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt svamp och fortsätt att steka tills svampen är mjuk.
  • Tillsätt quinoa, rött vin, havregrädde, parmesan, muskotnöt, salt och svartpeppar till svampblandningen och rör om tills det är väl blandat.
  • Låt sjuda i ytterligare 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Servera varm.

Recept anteckningar

  • Du kan använda andra sorters svamp eller grönsaker i stället för champinjoner
  • Du kan använda vanlig ris eller couscous istället för quinoa
Måltid Middag
Typ av rätt Risotto

recept näringsinnehåll

Vegansk Quinoa- och svamprisotto Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
558
% Daily Value*
Fat
 
14
g
22
%
Mättat fett
 
3
g
19
%
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
7
g
Kolesterol
 
132
mg
44
%
Natrium
 
886
mg
39
%
Kalium
 
324
mg
9
%
Kolhydrater
 
96
g
32
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
47
g
52
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
246
IU
5
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Kalcium
 
185
mg
19
%
Järn
 
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Quinoa, risotto, Svamp, vegansk

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *