Vegansk Quinoa- och svamprisotto
En hälsosam och mättande vegansk version av den klassiska risotton med quinoa och svamp som huvudingredienser.
Portioner 4
Kalorier 558 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 1 dl quinoa
- 2 dl vatten
- 1 ½ dl svampbuljong
- 1 gul lök hackad
- 2 vitlöksklyftor pressade
- 500 g svamp exempelvis champinjoner, skivade
- 2 msk olivolja
- ¾ dl rött vin
- 1 ½ dl havregrädde
- ¼ dl parmesan vegansk
- ¼ tsk muskotnöt
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Koka quinoa i vatten och svampbuljong i en kastrull med locket på medan det kokar. Låt det sjuda i ca 20 minuter eller tills quinoa är mjuk.
- Stek lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt svamp och fortsätt att steka tills svampen är mjuk.
- Tillsätt quinoa, rött vin, havregrädde, parmesan, muskotnöt, salt och svartpeppar till svampblandningen och rör om tills det är väl blandat.
- Låt sjuda i ytterligare 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Servera varm.
Recept anteckningar
- Du kan använda andra sorters svamp eller grönsaker i stället för champinjoner
- Du kan använda vanlig ris eller couscous istället för quinoa
recept näringsinnehåll
Vegansk Quinoa- och svamprisotto Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
558
% Daily Value*
Fat
14
g
22
%
Mättat fett
3
g
19
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
7
g
Kolesterol
132
mg
44
%
Natrium
886
mg
39
%
Kalium
324
mg
9
%
Kolhydrater
96
g
32
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
47
g
52
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
246
IU
5
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Kalcium
185
mg
19
%
Järn
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Quinoa, risotto, Svamp, vegansk