veganska amerikanska pannkakor med bär
Dessa veganska pannkakor är lika fluffiga och goda som de klassiska amerikanska pannkakorna, men gjorda utan ägg och mjölk. De är perfekta att servera som en hälsosam frukost eller en söt efterrätt, och kan toppas med valfria bär och sötningsmedel efter önskemål.
Portioner 6
Kalorier 148 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
6
Ingredienser
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 ½ dl vatten
- 1 ½ dl havregrädde
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål.
- Tillsätt vatten, havregrädde, rapsolja och vaniljsocker, och rör tills smeten är jämn.
- Värm upp en pannkakspanna eller stekpanna över medelvärme. Smörj pannan med lite olja eller margarin.
- Häll på en näve smet i pannan och stek pannkakan tills den är gyllenbrun på båda sidor. Upprepa med resten av smeten.
- Servera pannkakorna med bär och sötningsmedel efter önskemål.
Recept anteckningar
- Du kan också tillsätta lite kryddor i smeten, såsom kanel eller kardemumma, för en lite extra smak.
recept näringsinnehåll
veganska amerikanska pannkakor med bär Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
148
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Mättat fett
0.5
g
3
%
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
1
g
Natrium
481
mg
21
%
Kalium
39
mg
1
%
Kolhydrater
22
g
7
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
3
g
3
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
52
IU
1
%
Kalcium
41
mg
4
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bakpulver, Bär, efterrätt, frukost, havregrädde, Pannkakor, rapsolja, vaniljsocker, veganskt, vetemjöl