...
Vit Chokladpannacotta med Lingontopp & Pepparkakskrisp recept

Vit Chokladpannacotta med Lingontopp & Pepparkakskrisp

Denna dessert kombinerar den söta smaken av vit choklad med den friska smaken av lingon och en kryddig touch av pepparkakor, vilket skapar en perfekt balans mellan smaker och texturer.
Portioner 6 portioner
Kalorier 505 kcal
förb10 minuter
Till.tid1 timme
Totalt1 timme 10 minuter
6 portioner

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 st vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk lingonsylt
  • 4 st pepparkakor
  • Några frysta lingon

Instruktioner

  • Börja med att hacka 100 g vit choklad i mindre bitar. Lägg sedan 2 st gelatinblad i kallt vatten för att de ska mjukna.
  • Skär upp 1 st vaniljstång på längden och skrapa ut fröna. Lägg både fröna och den öppnade vaniljstången i en kastrull tillsammans med 5 dl grädde.
  • Koka upp gräddblandningen och låt den sedan sjuda i cirka 4 minuter.
  • Efter 4 minuter, dra kastrullen från plattan och lyft ut vaniljstången.
  • Rör ner den hackade vita chokladen i gräddblandningen och rör tills chokladen har smält helt.
  • Krama ur gelatinbladen från vattnet och vispa ner dem i den varma grädd- och chokladblandningen tills gelatinet är helt smält.
  • Häll upp blandningen i portionsskålar och låt dem svalna. Ställ sedan in skålarna i kylskåpet så att de stelnar.
  • Vispa 3 dl vispgrädde och rör i 2 msk lingonsylt.
  • När blandningen i skålarna har stelnat, spritsa eller klicka på lingongrädden på toppen.
  • Dekorera varje portion med krossade pepparkakor och några frysta lingon.
  • Servera desserten direkt efter att den har dekorerats.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Vit Chokladpannacotta med Lingontopp & Pepparkakskrisp Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
505
% Daily Value*
Fat
 
47
g
72
%
Mättat fett
 
29
g
181
%
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
12
g
Kolesterol
 
136
mg
45
%
Natrium
 
45
mg
2
%
Kalium
 
203
mg
6
%
Kolhydrater
 
19
g
6
%
Fiber
 
0.05
g
0
%
Socker
 
16
g
18
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1573
IU
31
%
Vitamin B1
 
0.05
mg
3
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
0.2
mg
1
%
Vitamin B5
 
0.5
mg
5
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.4
µg
7
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Vitamin D
 
2
µg
13
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
5
µg
5
%
Kalcium
 
139
mg
14
%
Copper
 
0.03
mg
2
%
Folate
 
7
µg
2
%
Järn
 
0.2
mg
1
%
Manganese
 
0.01
mg
1
%
Magnesium
 
14
mg
4
%
Phosphorus
 
123
mg
12
%
Selenium
 
4
µg
6
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord efterrätt, Lingongrädde, Pepparkakssmul, Vit Chokladpannacotta

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *