Yoghurtglass med Citron, Hallon och Rostad Kokos
Citronyoghurtglass med Hallon och Smörrostad Kokos
Portioner 6 portioner
Kalorier 473 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
6 portioner
Ingredienser
- 2 dl yoghurt
- 0.5 st citron endast skalet
- 1 tsk citronsaft
- 2 st äggulor
- 1.5 dl florsocker
- 2 krm vaniljpulver
- 3 dl vispgrädde
- Smör för stekning
- 2 dl riven kokos
- 2 askar hallon
Instruktioner
- Börja med att blanda ihop yoghurt, rivet citronskal, citronsaft, äggulor, florsocker och vaniljpulver i en stor skål.
- I en separat skål, vispa grädden tills den blir fluffig.
- Försiktigt vänd ner den vispade grädden i yoghurtblandningen.
- Häll den färdiga smeten i en lämplig form.
- Ställ formen i frysen och låt glassen frysa i minst 6 timmar.
- När glassen nästan är färdigfrusen, smält en klick smör i en stekpanna.
- Tillsätt den rivna kokosen i stekpannan och stek den på medelvärme tills den får en gyllene färg.
- Ta ut glassen från frysen.
- Servera yoghurtglassen med färska hallon och den smörrostade kokosen ovanpå.
recept näringsinnehåll
Yoghurtglass med Citron, Hallon och Rostad Kokos Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
473
% Daily Value*
Fat
37
g
57
%
Mättat fett
27
g
169
%
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
42
mg
14
%
Natrium
88
mg
4
%
Kalium
349
mg
10
%
Kolhydrater
34
g
11
%
Fiber
5
g
21
%
Socker
25
g
28
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
350
IU
7
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
0.3
mg
2
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.4
µg
7
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Vitamin D
0.2
µg
1
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
4
µg
4
%
Kalcium
127
mg
13
%
Copper
0.3
mg
15
%
Folate
11
µg
3
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
42
mg
11
%
Phosphorus
171
mg
17
%
Selenium
8
µg
11
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Citronyoghurtglass med Hallon och Smörrostad Kokos, efterrätt