Zucchini-Muffins
Mjuka och saftiga muffins gjorda med vetemjöl, zucchini, ägg och olivolja, toppade med en härlig kärleksfull glaserad topping. En perfekt frukost eller fika, och en bra sätt att få i sig lite grönsaker.
Portioner 12 Muffins
Kalorier 139 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 Muffins
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C (350°F).
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Tillsätt rivna zucchini, ägg, olivolja och socker, och rör om tills alla ingredienser är väl blanda.
- Fördela smeten i en muffinsform med 12 muffinsplatser.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
- Blanda vaniljsocker, kanel, smält smör, socker och vatten i en skål. Tillsätt färg, om du vill ha en rosa glaserad topping.
- Toppa muffinsen med den kärleksfulla glaserade toppingen.
Recept anteckningar
- Se till att inte öppna ugnen för ofta under gräddningen, eftersom det kan orsaka att muffinsen sjunker.
- Du kan använda valfria färger till den här glaserade toppingen.
recept näringsinnehåll
Zucchini-Muffins Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
139
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Mättat fett
1
g
6
%
Transfett
0.04
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
16
mg
5
%
Natrium
203
mg
9
%
Kalium
66
mg
2
%
Kolhydrater
20
g
7
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
7
g
8
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
82
IU
2
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Kalcium
8
mg
1
%
Järn
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord Fika, frukost, Glaserad Topping, grönsaker., Muffins, olivolja, Zucchini