...

Äpple Discovery

Äpple Discovery recept

Discovery

Smakprofil: Discovery-äpplet är rikt på smak och saftighet, med en fin balans mellan sötma och syra. Det har ett matt och tämligen tjockt skal, samt ett fast vitt fruktkött som ibland har inslag av rosaröd färg.

Säsong: Augusti till oktober.

Discovery-äpplets Unika Egenskaper

Discovery-äpplet är inte bara en frukt; det är en kulinarisk upplevelse som kombinerar sötma, textur och enastående smakprofiler. Ursprungligen framtagen i England 1949 och kommersiellt introducerad 1962, har detta äpple blivit en favorit bland både odlare och konsumenter. I denna utförliga guide kommer vi att dyka djupt in i allt som gör Discovery-äpplet så speciellt, från dess historiska bakgrund till dess odlingsförhållanden och användningsområden.

Historisk Bakgrund: Från Engelsk Jord till Svenska Trädgårdar

Discovery-äpplet har sina rötter i England, där det först korsades fram 1949. Det skulle dock dröja till 1962 innan det introducerades på marknaden. I Sverige började Discovery odlas kommersiellt på 1980-talet och har sedan dess blivit en av de mest populära tidiga äppelsorterna i landet.

Form, Vikt och Kemiska Beståndsdelar

Discovery-äpplet har en unik form som är något tillplattad vid skaft och ”fluga”, och något konisk. Det är ett så kallat ”plattrunt” äpple. Medelvikten ligger på 125 gram, och det har en densitet på 0,81. Sockerhalten är 11,8%, och syrahalt är 0,67%.

Motståndskraft och Sjukdomar: En Robust Sort med Några Känsligheter

Discovery-äpplet är resistent mot skorv och mjöldagg, vilket gör det till en utmärkt sort för ekologisk odling. Det är dock känsligt för fruktträdskräfta, så det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra denna sjukdom.

Från Färsk Konsumtion till Matlagning

Discovery-äpplet är inte bara läckert att äta som det är, det är också utmärkt för bakning och matlagning. Dess söta smak och fasta textur gör det idealiskt för äppelpajer, äppelmos och andra kulinariska kreationer.

Varför Discovery-äpplet Är Ett Måste i Varje Trädgård

Discovery-äpplet är en mångsidig och robust äppelsort som erbjuder en rad fördelar, från dess utsökta smak till dess motståndskraft mot vissa sjukdomar. Oavsett om du är en erfaren odlare eller en nybörjare, är Discovery-äpplet ett utmärkt tillskott till din trädgård.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

användarnamn *
Email *
Lösenord *