...

Vad kan man pensla bullar med istället för ägg?

När man bakar bullar är det vanligt att pensla dem med ägg för att ge dem en vacker gyllene färg. Men vad gör man om man inte har något ägg hemma, eller om man vill undvika ägg av allergiska skäl eller av andra anledningar? Här kommer några alternativ till äggpensling som du kan prova nästa gång du bakar bullar.

 1. Mjölk eller grädde:
  • Fördelar: Ger bullarna en fin färg och en lätt krispig yta.
  • Nackdelar: Kan ge en mild mjölksmak som inte alla uppskattar. Inte lämpligt för laktosintoleranta eller veganer.
 2. Smält smör:
  • Fördelar: Ger bullarna en rik smak och en vacker glans.
  • Nackdelar: Kan göra bullarna lite för feta för vissa smaker. Inte lämpligt för veganer.
 3. Vatten:
  • Fördelar: Enkelt och alltid tillgängligt.
  • Nackdelar: Ger inte samma gyllene färg som ägg eller andra alternativ. Kan göra ytan av bullarna lite för hård om för mycket används.
 4. Vegansk äggpensling:
  • Fördelar: Ett bra alternativ för veganer och de som vill undvika animaliska produkter.
  • Nackdelar: Kan vara dyrare än andra alternativ. Smaken och konsistensen kan variera beroende på märke och ingredienser.
 5. Olivolja:
  • Fördelar: Ger en lätt oljig yta och en mild olivsmak.
  • Nackdelar: Kan påverka smaken av bullarna, särskilt om en olja av lägre kvalitet används. Inte alla uppskattar olivsmaken på bakverk.

Varför välja ett alternativ till äggpensling? Det finns flera skäl till varför man kan vilja välja ett alternativ till äggpensling. Förutom allergier kan det vara av etiska skäl, kostpreferenser eller helt enkelt för att man vill prova något nytt.

Lär dig mera om: Hållbarhet av Kokta Ägg

Kanelbullar
1 timme 40 minuter
Detta är ett recept för kanelbullar som ger 20 stycken bullar med en kalorihalt på 368 kcal per bulle. Förberedelsetiden är 10 minuter och tillagningstiden är 1 timme och 40 minuter. Ingredienserna inkluderar jäst, mjölk, socker, salt, ägg, vetemjöl, smör och kanel.
Till receptet
kanelbullar recept
Klassiska kanelbullar med vaniljglaze
1 timme 25 minuter
Kanelbullar är en svensk klassiker som alltid är uppskattad. Dessa klassiska kanelbullar är fyllda med en rik kanel- och sockerfyllning och toppade med en härlig vaniljglaze. Dessa bullar är perfekta för en eftermiddagsfika eller en kväll med vänner och är enkla att göra hemma. Servera dem varma med en kopp kaffe eller te och njut av den härliga smaken.
Till receptet
Vad kan man pensla bullar med istället för ägg? recept

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

användarnamn *
Email *
Lösenord *